Paldiski mnt 125

Vanad ja lagunevad hooned ei ole erakordne nähtus kusagil – küll aga Tallinna ühe suurima magistraali ääres. Paldiski maanteed ääristavad kahest küljest järjest uuemad ja suuremad kontorihooned, mistõttu 125. majanumbrit kandev eelmise sajandi 80ndatel ehitatud kontorihoone mõjub veelgi kurioossemana.


KOKO arhitektide lahendus on anda vanale hoonele uus nägu ning uuendada tema sisu. Kõigepealt puhastame välja kõige selgema arhitektoonilise kujundi, milleks on 4-korruseline põhihoone. Hoone praegune põhifunktsioon – büroo – säilib ning see on ka lahenduse lähteülesandeks. Kontorisse maksimaalse valguse saamiseks ning hoonele tänapäevasema ja selgema näo andmiseks asendame lintaknad põhjas musta metallraamistusega klaasfassaadiga. Lõunasse läbi klaaspindade avanevat vaadet jäävad päikese eest kaitsma tihedad žalusiid.


Olemasolevale hoonemahule lisandub peasissepääsu kohale uus maht, mis märgib ühelt poolt selgelt peasissepääsu, teiselt poolt aga liigendab olemasolevat ühemõõtmelist kasti. Lisanduvad pinnad tõusevad olemasolevast majast kõrgemale, tagades ligipääsu ka hoone katusele, kus kontoritöötajad saavad nautida vaadet üle metsatuka merele.