VILLA LAULASMAAL

Asukoht: Laulasmaa, Eesti
Tellija: Eraisik
Projekti algus: 2014
Valmib: 2016
Hoone pindala: 500 m2 

 

Laulasmaa mereäärsel privaatsel kinnistul paiknev hoone arvestab asukoha tundlikku ranna- ja metsamaastikku. Hoone kavandamisel võeti eesmärgiks ümbritsevasse minimaalselt sekkuda ja jätta alles krundil kasvavad männid. Hoone ruumikava järgib päikesevalguse liikumist päeva jooksul.

Maja on liigendatud kaheks galeriiga ühendatud mahuks. Tänavaäärne hoonekehand on keskkonda sobituv viilkatusega maht, kus paiknevad garaaž, tehnoruumid ja teisel korrusel külalistetuba. Krundi merepoolses osas paikneb horisontaalne lamekatusega maht, mis sisaldab privaatseid eluruume ja basseiniga saunaplokki. Klaasfassaad avab panoraamsed vaated metsale ja merele. Valitud viimistlusmaterjal sobitub männimetsa tonaalsusega.